Beeldbelconsult via computer, tablet of smartphone

Beeldbelconsult via computer, tablet of smartphone

Uw zorgverlener (huisarts, praktijkondersteuner, etc.) spreekt met u af dat uw afspraak via een ‘beeldbelconsult’ plaatsvindt.

Dit is een consult waarbij u elkaar via een beeldscherm ziet en hoort. U hoeft voor dit consult niet naar de praktijk te komen.

Waarom een videoconsult? Een beeldbelconsult is hetzelfde als een normale afspraak, alleen hoeft u voor deze afspraak niet naar de praktijk te komen. U kunt dus vanuit uw huis of werk uw huisarts raadplegen. Voordeel van een beeldbelconsult is dat u niet uw huis uit hoeft en geen last heeft van een wachttijd in de wachtkamer.

Wat heeft u nodig? Hiervoor hebt u een computer, tablet of smartphone nodig met geluid en een camera. En u heeft ook een internetverbinding nodig.

Hoe werkt het beeldbelconsult? Via de assistente vraagt u om een beeldbelafspraak. Via e-mail of sms ontvangt u daarna van de praktijk een bericht met daarin een link. 5 minuten voordat u uw afspraak heeft, klikt u op de link en logt u in om de instellingen van het geluid en het beeld te testen en om te zorgen voor een goede belichting. Nu kunt u wachten totdat uw zorgverlener bij u komt via het scherm.

Net als in de praktijk kan het zijn dat er een spoedgeval tussendoor komt of een ander consult uitloopt. Blijf wachten tot u vanuit de digitale wachtkamer wordt binnengelaten.

Uiteraard is uw privacy heel belangrijk. Het gesprek verloopt via de beveiligde internetverbinding van de praktijk. Uw gesprek wordt niet opgenomen. Uw zorgverlener zit in een gesloten ruimte zodat niemand kan meeluisteren. De zorgverlener maakt zoals gebruikelijk aantekeningen in uw dossier.

U kunt zelf ook wat doen aan uw eigen privacy. Zorg dat u ook in een gesloten ruimte zit zodat er niemand kan meeluisteren. Maak geen gebruik van een openbare internetverbinding.

Wat moet u doen als het inloggen niet lukt? Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk: 020-3034750Translate »
Call Now Button